lørdag 6. november 2010

Frikadeller med dillsaus



Ingredienser:
1 egg
1/2 finhakket løk
400 g kjøttdeig
400 g medisterdeig
1/2 dl pofiber
1 dl fløte
1 dl vann
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts allehånde


Fremgangsmåte:
Pisk egget lett og ha det i en stor bolle.
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
Form ovale boller ved hjelp av en spiseskje dyppet i vann og hånda di (som også kan vætes, så blir det ikke så klinete).
Stek frikadellene gyldne i smør, ca 3 minutter på hver side. Stek dem i flere omganger.
Visp ut pannen med 1/2 dl vann mellom hver omgang, og hell væsken i en kjele til sausen.


Ingredienser saus:
6 dl blandet stekesjy/vann
3-4 ss soyamehl (utrørt i litt vann)
salt
pepper
dill



Kok opp væsken og tilsett utrørt soyamehl når det koker. Visp godt.
Smak til med salt, pepper og dill, og la sausen småkoke noen minutter.
Legg frikadellene i sausen og la de trekke i ca 10 minutter.

Server med kokte grønnsaker og/eller rødkål.



* * *





* * *

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...